Nostalgi

Götalandsviadukten strax norr om Älvsjö station. Här tittar jag norrut i riktning mot Stockholm. Dubbelspår och skiljeväxel för Årsta bangården. Nuförtiden är det 6 spår i bredd här, o lite längre upp 8 spår i bredd. Året ca 1963/64.

Vi bodde i en liten tvårummare i Bandhagen och brorsan och jag delade sovrummet. Mamma o pappa hade en bäddsoffa i vardagsrummet. Vi byggde banan på golvet. Efter några dagar när vi (eller mamma) hade tröttnat, var det bara att plocka ihop grejerna igen. På den tiden ingick också en Faller bilbana. Här talar vi nog ca 1965.

Något år senare (1966) tog vi över en etta bredvid oss och brorsan flyttade ut dit. Då fick jag plats sätta upp ett bord bestående av två svajiga plywoodskivor, och den första permanenta banan kunde byggas. Jag var mycket stolt över den hembyggda manöverpanelen.

1968. Den gamla banan gav plats till ett nytt bygge Lundköping-Gruvhyttans Järnväg (LGJ) efter att jag hade kommit i kontakt med mer avancerade modellrallare och SMJ.

Mormor gifte om sig 1954 med sin barndomskamrat Gustav i USA, och när de återvände till Sverige samma år hade de med sig ett tågset Hafner Trains från Wyandotte Toys, urverksdrivet i skala 0, till brorsan som då var 5 år. Endast loket återstår idag. Klicka på länken för mer information:
http://www.binnsroad.co.uk/railways/wyandotte/index.html